Національна платформа продовольчої безпеки корисна для громад

by news

Майже три місяці в Україні працює Національна платформа продовольчої безпеки. Вона створена на базі Держпродспоживслужби.

Платформа дозволяє об’єднати зусилля військових адміністрацій, виробників харчових продуктів, торговельних мереж, міжнародних організацій у стимулюванні розбудови української економіки в умовах війни та забезпеченні харчовими продуктами й товарами першої необхідності мешканців громад, Збройні Сили України та територіальну оборону.

За повідомленням Міністерства аграрної політики та продовольства, на початок червня платформа залучила більше 4000 користувачів – місцевих громад, військових адміністрацій, виробничих підприємств та логістичних компаній. Тут опубліковано більше 1,6 тисячі потреб у продуктах харчування та товарах першої необхідності. Третина усіх опублікованих потреб припадає на Миколаївську та Херсонську області.

Виробничі компанії також активно розміщують пропозиції щодо товарів, які є в наявності. Таких пропозицій на початок червня було більше 1,4 тисяч. Найбільше пропозицій надійшло з Полтавської, Київської, Рівненської, Хмельницької областей та міста Київ.

Повідомляється, що учасники, зареєстровані на платформі, мають змогу напряму контактувати та укладати угоди з постачання необхідних товарів. Реєстрація та робота на платформі для всіх учасників є безкоштовною. 

© Всеукраїнська асоціація громад