Головна Новини На Полтавщині активно покращують протипожежний захист громад: Підписано меморандум

На Полтавщині активно покращують протипожежний захист громад: Підписано меморандум

by Інна Тесленко

Т.в.о начальника Головного управління ДСНС України у Полтавській області Андрій Хижняк підписав меморандум про співпрацю з головою Полтавського обласного відділення Всеукраїнської асоціації громад Миколою Різником.

У межах меморандуму планується розвивати місцеві, добровільні пожежні команди, залучати громадян до членства в підрозділах, підвищити рівень організаційної готовності, їх матеріально-технічного забезпечення та професійної підготовки.

Також, завдяки документу планується створення належних умов для адаптації осіб, що брали участь у військових діях, шляхом реалізації глибшої співпраці та координації дій під час реагування на надзвичайні ситуації.

Крім того, представники ДСНС області взяли участь у воркшопі на тему: «Просторове планування – це правила гри для кожної громади», який організовано регіональним комітетом Всеукраїнської асоціації громад з питань життєдіяльності громад під час війни.

Під час засідання були обговорені ряд важливих питань, зокрема й забезпечення пожежної, техногенної безпеки в територіальних громадах та розвиток добровольчого руху.

Читайте також