Головна Новини ВАГ долучилась до спільних українсько-японських вебінарів для агровиробників

ВАГ долучилась до спільних українсько-японських вебінарів для агровиробників

by Інна Тесленко

Міністерство аграрної політики та продовольства України разом з Міністерством сільського, лісового та рибного господарства Японії за участі представників японських компаній провели серію вебінарів для українських агровиробників.

Учасники змогли ознайомитися з новітніми японськими технологіями та обмінятися досвідом щодо покращення сільськогосподарських земель, технологій іригації, садівництва та овочівництва.

Зокрема було проведено два вебінари. Під час першого – «Покращення ґрунтів, меліорація, включаючи технології іригації» – японські компанії представили технології та продукти для покращення ґрунтів, меліорації. А також технології, пов’язані з відбудовою сільськогосподарських доріг, культиваційних доріг та водних каналів, необхідних для ведення сільського господарства.

Другий вебінар стосувався технологій садівництва та овочівництва» (Horticultural Technologie). Доповідачі розповіли про виробництво сільськогосподарських культур з високою доданою вартістю з використанням технології нанобульбашок, спеціальні плівкі для гідропонного вирощування, матеріали для покращення ґрунту та теплиці з використанням золи біомаси тощо.

Нагадаємо, у співпраці з Міністерством аграрної політики та продовольства України, Міністерство сільського, лісового та рибного господарства Японії проводить перевірку сумісності технологій та продукції японських компанії та вивчає можливість їхнього подальшого впровадження з метою відновлення сільськогосподарського виробництва в Україні.

Корпорація Какуічі, компанія з більш як 140-річною історією, яка пропонує інноваційні рішення, пов’язані з водою, такі, як ефективне зрошення за допомогою шлангів та трансформація ґрунту за допомогою технології нанобульбашок.

Співпраця з дотичними компаніями, японські технології та продукти, зможуть сприяти виробництву продукції з високою доданою вартістю, вирішенню таких серйозних проблем, як нестача води та деградація ґрунтів, збереженню робочої сили на сільськогосподарських роботах та стабілізації сільськогосподарського виробництва.

Переглянути вебінари можна за посиланням:

  1. https://www.youtube.com/watch?v=dTcnrHPMO64&t=3s
  2. https://www.youtube.com/watch?v=T3p3x6h_L-w&t=5s

Читайте також