Милівська громада Херсонської області отримала 25 куб. м дров у рамках проекту “Згуртовані громади”

by Непом'ящий Микола

25 домогосподарств Милівської громади Херсонської області отримали 25 кубометрів дров у рамках проекту “Згуртовані громади”.  Ініціатива реалізується Всеукраїнською асоціацією громад за підтримки Програми USAID з аграрного та сільського розвитку (АГРО). 

До асоціації звернулася Олевська міська рада Житомирської області з проханням доставити Милівській громаді дрова. Наразі мешканці громади перебувають під постійними обстрілами ворога і без допомоги, особливо у зимовий період, їм не обійтись. Перевезення вантажу забезпечила Всеукраїнська асоціація громад за підтримки Програми USAID АГРО. Їх отримають 25 домогосподарств.

Проект “Згуртовані громади” продовжує підтримувати людей, які живуть у прифронтових регіонах. Його мета – підтримка стійкості та життєздатності громад в умовах війни через своєчасну логістику товарів першої необхідності, а також ресурсів для агровиробництва.

Програма USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО)- це програма Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), що впроваджується компанією Кімонікс Інтернешнл. Мета програми: прискорення економічного розвитку сільських громад України, які потребують найбільшої підтримки, шляхом покращення управління в сільськогосподарському секторі.

 Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) є провідним агентством розвитку уряду США. USAID співпрацює з Україною з 1992 року, підтримуючи Україну в зміцненні стійкості проти російської агресії та просуванні її демократичного і економічного розвитку. Наразі є 42 програми USAID у відповідь до нагальних потреб і цілей  довгострокового розвитку України як незалежної, суверенної, демократичної та процвітаючої країни. З початку повномасштабного російського вторгнення 24 лютого 2022 року, USAID надав 24,9 мільярда доларів загальної допомоги Україні, з яких 2,8 млрд доларів гуманітарної допомоги та понад 2,3 млрд доларів допомоги для розвитку.

© Всеукраїнська асоціація громад