Стратегічні сесії з питань реінтеграції ветеранів у пілотних громадах: Чорноморська селищна громада, Одещина

by Julia

Представник ВАГ долучився до чергової стратегічної сесії, яку наші партнери ГО “Простір можливостей” 24 січня 2024 року провели у Чорноморській селищній громаді Одеської області.

У ході сесії було підписано тристоронній меморандум про співпрацю між ВАГ, ГО “Простір можливостей” та Чорноморською селищною радою. Від асоціації меморандум підписала заступниця голови ВАГ Людмила Прокопечко, від ГО “Простір можливостей” – керівниця проєктів Оксана Коляда, від Чорноморської селищної ради – селищний голова Сергій Удалов.

У рамках сесії фахові тренери спільно з керівництвом та фахівцями громади впродовж повного робочого дня методично та системно працювали над виявленням потреб, проблем і можливостей Чорноморської громади у питаннях роботи з ветеранами та їхніми родинами. Метою таких сесій є напрацювання предмету майбутньої місцевої програми, рекомендацій щодо застосування існуючих інструментів, використання наявних практичних кейсів, пошуку можливих джерел ресурсів та потенційних партнерів.

Директор з розвитку – заступник виконавчого директора ВАГ Ігор Абрам’юк, який взяв участь у сесії, долучився до дискусії, а також поінформував представників громади про цілі, яких ВАГ прагне досягти через реалізацію ветеранського проєкту.

Нагадуємо, що стратегічні сесії у 10 обраних пілотних громадах відбуваються у рамках проєкту «Реінтеграція ветеранів: від дієвих рішень для громад – до ефективної національної політики», який ВАГ реалізовує у партнерстві з ГО “Простір можливостей” за підтримки Міжнародного фонду “Відродження”.

Наступні сесії відбудуться 7 лютого – у Деражненській сільській громаді (Рівненщина) та 8 лютого – у Жовківській міській громаді (Львівщина).


Детальніше про стратегічну сесію у Чорноморській громаді можна ознайомитись у сюжеті Телерадіостудії МО України Бриз за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=yq2IfVZhkMs

© Всеукраїнська асоціація громад