Всеукраїнська асоціація громад закликає Уряд переглянути частку співфінансування обʼєктів програми Президента України «Велике будівництво», покладену на місцеві бюджети, і залишити її на рівні 10%. Відповідного листа Асоціація надіслала міністрові громад і територій України О. Чернишову. 

Станом на 01 листопада 2021 року Офіс Президента України затвердив перелік об’єктів «Великого Будівництва 2022» і до нього включено проекти громад–членів асоціації. При цьому однією з умов відбору проектів до програми «Велике Будівництво 2022» є співфінансування з місцевих бюджетів на рівні 30%. Цією цифрою громади-учасники Асоціації вкрай занепокоєні. Адже цей відсоток є вкрай обтяжливим для бюджетів місцевого самоврядування через поточну ситуацію з цінами на енергоносії, проходженням нового опалювального сезону, зростанням цін на інші важливі товари і послуги. 

Враховуючи звернення своїх учасників, Всеукраїнська асоціація громад просить переглянути відсоток співфінансування для об’єктів програми Президента України «Велике Будівництво 2022» та лишити його на рівні 10%.

Пріоритетом Всеукраїнської асоціації громад є розвиток села і сільських територій. Асоціація завжди підтримувала і надалі підтримує законодавчі ініціативи покликані забезпечити  збалансованості бюджетів місцевого самоврядування, зростання податкоспроможності, розвитку громад та готова до обговорення питань,від яких залежить ефективне функціонування та розвиток громад.

 

© Всеукраїнська асоціація громад