Білоберізька громада, що на Верховинщині, Івано-Франківська область, тепер має багатофункціональний ЦНАП європейського зразка «Дія центр». Мешканці громади на місці зможуть отримати дозвільні, реєстраційні, соціальні, земельні та інші послуги. Крім того, далі перелік сервісів буде оновлюватись і розширюватись.

В новому ЦНАПі є десять працівників: шестреро працюють безпосередньо у будівлі, і четверо — віддалено. Також на базі ЦНАПу функціонуватиме спеціальна платформа, де громадяни отримають онлайн-консультації з питань адміністративних послуг, безоплатну правову допомогу, зможуть здійснювати банківські послуги та оплату комунальних послуг.

☝Вартість проекту для Білоберізької громади — понад 18 млн. грн. Частину будівельних матеріалів та обладнання громада отримала завдяки участі в проєкті «Зміцнення громадянської довіри» (UCBI II), що фінансується USAID.

Білоберізька громада обʼєднує 17 населених пуктів, де мешкають 9 000 громад. Розташована вона у найбільш вискогірному районі Івано-Франківської області.

© Всеукраїнська асоціація громад