Головна Новини ВАГ просить допустити сільські громади до програми «Спроможна школа для кращих результатів»

ВАГ просить допустити сільські громади до програми «Спроможна школа для кращих результатів»

by Ivan

Через встановлені Кабміном вимоги сільські і селищні громади в Україні фактично опинились поза програмою "Спроможна школа для кращих результатів”. Вона передбачає фінансову підтримку закладів освіти, ремонт будівель шкіл, завершення недобудов, закупівлю обладнання для класів.

Проблема у тому, що субвенцію з державного бюджету надають тільки тим закладам, які мають загальну чисельність 350 учнів. Нині ж у сільських і селищних громадах через несприятливу демографічну ситуацію не набереться такої кількості дітей. А відповідно, подаватись на участь у програмі «Спроможна школа для кращих результатів» освітні заклади  з сіл не можуть. 

Саме тому Всеукраїнська асоціація громад пропонує змінити порядок та умови надання субвенції. А саме: знизити необхідну кількість учнів хоча б до 150-ти. Листа з відповідним прохання Асоціація надіслала міністру освіти і науки України С. Шкарлету. 

Крім того, ВАГ закликає міністерство залучати членів Всеукраїнської асоціації громад до робочих груп і комісій з вирішення питань освіти і науки, де передбачена участь представників місцевого самоврядування. Адже ВАГ  — організація, що представляє інтереси сільських і селищних громад. 

 

Читайте також