Головна Новини Фахівці пілотних громад навчаються інструментам сільського розвитку в Баварії

Фахівці пілотних громад навчаються інструментам сільського розвитку в Баварії

by [email protected]

Цього тижня стартувала десятиденна фахово-інформаційна поїздка делегації, до складу якої увійшли представники українських громад та виконавчої дирекції ВАГ, до Німеччини. Поїздка стала можливою завдяки співпраці асоціації з проєктом «Німецько-український агрополітичний діалог» (АПД).

80 % площі федеральної землі Баварії складає сільська місцевість, що зумовлює пріоритетність питань сільського розвитку для місцевого уряду. Сьогодні Міністерство продовольства, сільського господарства та лісового господарства Баварії спільно з муніципалітетами та з використанням власних інструментів, інструментів федерального уряду та інструментів політики ЄС успішно втілює стратегії регіонального розвитку та управління земельними ресурсами, підтримує позиціонування регіону як бренду у т.ч. і для аграрної продукції.

Тому метою поїздки є навчання фахівців українських громад інструментам підтримки сільського розвитку, таких як ЛІДЕР (LEADER) та інтегрований сільський розвиток (ILE), який є ефективною формою міжмуніципального співробітництва.

У рамках поїздки відбуваються зустрічі з представниками профільного Міністерства та місцевого самоврядування Баварії. Також делегація працює в німецьких навчальних закладах, які готують фахівців з сільського розвитку. 

Кожна з восьми пілотних громад представлена двома фахівцями, які в перспективі, спираючись на отримані в рамках проекту знання та досвід Німеччини, мають у своїх громадах покращити управління у сфері сільського та аграрного розвитку. 

Також Всеукраїнська асоціація громад, разом з проєктом «Німецько-український агрополітичний діалог» (АПД) працюватимуть над тим, щоб мультиплікувати результати проєкту, поширити його напрацювання на інші громади-члени асоціації.

Читайте також