Експерти ВАГ увійшли до складу робочої групи з розробки проекту Містобудівного кодексу України

by [email protected]

1 червня 2023 року відбулося перше засідання Робочої групи з розробки проекту Містобудівного кодексу України. Всеукраїнська асоціація громад  увійшла до складу робочої групи з метою представлення інтересів територіальних громад. Експертну позицію асоціації в процесі розробки Містобудівного кодексу забезпечить виконавчий директор ВАГ Іван Слободяник та радник асоціації з земельних та містобудівних питань Діана Коломійцева. 

Робоча група була створена на підставі постанови Верховної ради та Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування з метою вдосконалення та систематизації чинного містобудівного законодавства, створення сприятливих умов для інвестицій у будівництво, забезпечення сталого розвитку населених пунктів і територій, забезпечення балансу державних, громадських та приватних інтересів при плануванні та забудові територій, розвитку містобудівних проектів в повоєнному  відновленні України. 

Під час першої зустрічі були обговорені базові положення, які мають бути враховані при розробці концепції Містобудівного кодексу, а також порушено багато проблемних питань, які мають знайти місце у майбутньому нормативно-правовому акті.

До Робочої групи також були запрошені народні депутати, члени профільного та інших комітетів, політичних фракцій та груп, фахові інституції, органи державної влади, асоціації місцевого самоврядування та інститути громадянського суспільства відповідно до розширеного переліку, викладеному в Орієнтовному плані дій, яке є в рішенні Комітету.

© Всеукраїнська асоціація громад