Авангардівська селищна рада підписала Угоду про співпрацю з Аненій-Нойською районною радою (Республіка Молдова)

by Інна Тесленко

Авангардівська селищна рада (Одеська область) підписала Угоду про співпрацю з Аненій-Нойською районною радою (Республіка Молдова).

Про це розповів селищний голова, очільник Одеського обласного відділення Всеукраїнської асоціації громад Сергій Хрустовський.

«Сьогодні для нас вкрай важливо розвивати партнерські та дружні відносини з Республікою Молдова. Маємо зміцнювати традиційні відносини, а також виходити на нові виміри двостороннього співробітництва у сфері місцевого державного управління», – сказав він.

За Угодою передбачається, що сторони будуть обмінюватись досвідом у сфері місцевого розвитку, взаємно сприяти розвитку економіки, освіти, культури, туризму, реалізовувати міжінституційні обміни особливо у сферах економіки, освіти, культури, спорту, охорони навколишнього середовища, транспорту та медико-соціального захисту.

Окрім того, Авангардівська селищна рада та Аненій-Нойська районна рада організовуватимуть виставки, ярмарки промислової та аграрної продукції,  товарів народного споживання,  проводитимуть стажування тощо.

Зазначимо, що в Авангардівській громаді та Аненій-Нойському районі є багато схожих проєктів, зокрема реконструкція харчоблоку в ліцеї з чисельністю понад тисячу учнів, ремонт та заміна даху у школах, реконструкція систем водопостачання та водовідведення тощо.

Нагадаємо, угоду було підписано у межах 2-го Міжнародного саміту міст і регіонів, організованого Конгресом місцевих та регіональних влад.

© Всеукраїнська асоціація громад