Члени Правління Всеукраїнської асоціації громад взяли участь у 2-му Міжнародному саміті міст і регіонів

by Інна Тесленко

Члени Правління Всеукраїнської асоціації громад, зокрема Володимир Кучма, Іван Слободяник, Юрій Бова, Олег Чернобай, Сергій Хрустовський, взяли участь у 2-му Міжнародному саміті міст і регіонів, організованого Конгресом місцевих та регіональних влад.

«Наше спілкування, обмін досвідом та налагодження міжнародної співпраці – вкрай важливий процес. Адже вже сьогодні, навіть в умовах війни, ми маємо і надалі ефективно будувати шлях громад до успішного майбутнього за принципами демократичного світу», – зазначив виконавчий директор ВАГ Іван Слободяник.

У межах заходу понад 100 делегатів із 16 країн і понад 150 представників наших територіальних громад і регіонів обговорили питання інтеграції своїх проєктів та потреб з європейськими громадами та їхніми можливостями.

Серед головних питань саміту:

✅ відновлення та розвиток громад

✅досягнення та виклики європейської інтеграції України на рівні регіонів

✅можливості економічного розвитку

✅інвестиції у розвиток громад

✅гуманітарне розмінування с/г угідь

✅підтримка внутрішньо переміщених осіб

✅реабілітація жертв війни.

Також на саміті буде підписано понад 10 міжнародних угод у сфері медицини, реабілітації та відновлення інфраструктури.

Зокрема, 7 нових угод – про співпрацю між містами та регіонами. Серед них – Угода про співпрацю між Авангардівська Селищна Рада , головою якої є член Правління нашої асоціації Сергій Хрустовський, та Аненій-Нойською районною радою (Республіка Молдова).

© Всеукраїнська асоціація громад