4 громади Херсонщини отримали потужні генератори

by [email protected]

Днями завдяки Фонду Говарда Баффета за координації та сприяння Програми USAID DOBRE до м. Кривий Ріг було доставлено 9 потужних генераторів для 4 громад  Каховського району Херсонщини, які нині перебувають в окупації,  зокрема Асканія-Нова, Присиваської, Тавричанської та Чаплинської. Генератори будуть передані громадам одразу після звільнення.

Енергетична допомога знадобиться громадам для проведення стабілізаційних заходів після деокупації населених пунктів та використовуватимуться на об’єктах критичної інфраструктури і закладах соціальної сфери, з метою допомоги у реагуванні на надзвичайні ситуації.

Ця допомога стала можливою завдяки діяльності Агенції США з міжнародного розвитку USAID, яка, окрім реалізації численних програм міжнародної технічної допомоги, залучає в Україну партнерські американські благодійні організації, зокрема Фонд Говарда Баффета. 

Доставка генераторів здійснювалася в рамках проекту «Згуртовані громади», який реалізує  Всеукраїнська асоціація громад за підтримки Програми USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО).

© Всеукраїнська асоціація громад