Понад 100 родин ВПО, які проживають у Коцюбинській громаді, отримали якісне насіння овочів для весняного посіву

by [email protected]

У травні Коцюбинська територіальна громада стала однією із 382 громад, які отримали насіння овочів для весняної посівної в межах ініціативи AGRI – Україна від USAID. Понад 100 родин ВПО, які мають доступ до земельних ділянок, цьогоріч зможуть обробити городи аби максимально забезпечити себе необхідним набором овочів.


«Наразі у Коцюбинській громаді знайшли прихисток більше 1200 внутрішньо переміщених осіб з різних куточків України. Надання допомоги переселенцям та їх інтеграція у громаду є одним із наших пріоритетних завдань. Заради них ми приймаємо будь-яку допомогу. Зараз актуальною для них стала допомога у вигляді насіннєвого матеріалу для весняних городніх робіт. Сподіваємось на гарний врожай!», – зазначила Інна Шматок, член виконавчого комітету Коцюбинської селищної ради.


Серед компаній, що приєдналися до ініціативи USAID та передали насіння овочів: Bayer, Enza Zaden, Lark Seeds, Nunhems, Hazera, Seminis, Rijk Zwaan, Syngenta, а також Всеукраїнській асоціація громад, яка здійснювала адміністрування логістики у рамках проекту «Згуртовані громади».
Зауважимо, у рамках ініціативи насіння надавалося в першу чергу громадам із деокупованих територій та тим, які надали прихисток внутрішньо переміщеним особам.

© Всеукраїнська асоціація громад