Згуртовані громади: Гощанська громада знову відправляє вантажі у прифронтові області

by news

Півтори тонни гуманітарного вантажу з Гощанської громади на Рівненщині рушило на Харківщину у  Нововодолазьку селищну громаду, яка розміщується всього за 50 км від Харкова. В цій громаді нині кількість вимушених переселенців перевищила кількість місцевих мешканців:10 тисяч проти 12 тисяч біженців відповідно.  Тому допомога з товарів першої потреби  необхідна і внутрішньо переміщеним, вкрай важлива і не лише переселенцям.

Гуманітарний вантаж відправили у межах проекту «Згуртовані громади» від Всеукраїнської асоціації  громад за підтримки Програми USAID з аграрного і сільського розвитку – АГРО.  Участь взяли волонтери – викладач  Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна пані Ольга та її колега пан Валерій.

Крім того, майже 9 тонн допомоги (засоби гігієни та їжа) доправили у місто Марганець Дніпропетровської області.

Нині Гощанська селищна рада вже готує чергову партію гуманітарних вантажів на схід України. Участь у підготовці бере голова Рівненського регіонального відділення Всеукраїнської асоціації громад, член правління ВАГ, селищний голова Микола Панчук.

Гощанська селищна рада з перших днів війни налагодила дієву співпрацю з директором підприємства, депутатом Рівненської обласної ради Віктором Щербачуком, а також інвестором кількох підприємств, які працюють на території громади, Мартіном Ріттером (Німеччина) та польською гміною Альверня.

Разом зібрали сотні тонн гуманітарних вантажів, 90% яких відправлено в гарячі точки України, в інші громади, які потребують допомоги для забезпечення необхідними речами та їжею своїх мешканців та внутрішньо переміщених осіб, які знайшли прихисток на їх територіях.

© Всеукраїнська асоціація громад