Всеукраїнська асоціація громад створила комітет з питань лісокористування

by Інна Тесленко

Всеукраїнська асоціація громад провела організаційне засідання членів Правління, під час якого створила постійний комітет асоціації з питань лісокористування.

“З огляду на важливість та актуальність питань, пов’язаних із правами територіальних громад на землі лісогосподарського призначення, землі сільськогосподарського призначення, що використовуються для лісогосподарських цілей, вважаємо за необхідне створити Комітет ВАГ з питань лісокористування”, – наголосив виконавчий директор Всеукраїнської асоціації громад Іван Слободяник.

За його словами, завдання новоствореного комітету – оперативно реагувати на ті виклики, які з’являються від центральних органів влади у галузі лісового господарства, пропонувати своє бачення, проводити обговорення нагальних питань, напрацьовувати позицію комітету і асоціації загалом.

Зі свого боку Голова ВАГ, Кіптівський сільський голова (Чернігівська область) Володимир Кучма висловив сподівання, що комітет наполегливо працюватиме і допомагатиме справлятися з проблемами в лісовій галузі.

Зокрема, під час засідання учасники обговорили законодавчу ініціативу стосовно передачі лісів – урядовий законопроєкт «Про особливості управління об’єктами державної власності в лісовій галузі та порядок утворення та діяльності спеціалізованого державного лісогосподарського акціонерного товариства «Ліси України».

Нагадаємо, що асоціація неодноразово порушувала питання збереження лісів у власності територіальних громад, а також підтримала підписання Петиції проти вилучення лісів із власності територіальних громад, зареєстрованої на сайті Президента України і яка набрала понад 25 тисяч підписів.

Президентом України за результатами розгляду петиції дано доручення Прем’єр-Міністру України опрацювати порушені в електронній петиції питання, вжити відповідних заходів реагування (bit.ly/3xWcqmp).

Відповіді Прем’єр-Міністр України щодо цього доручення наразі немає. Відтак є нагальна потреба в напрацюванні актуальної позиції щодо цього та інших питань лісової галузі для направлення на розгляд Кабінету Міністрів України.

© Всеукраїнська асоціація громад