Всеукраїнська  Асоціація Громад: Чернівці. Меморандум про співробітництво підписано.

by prusuv

На зборах Чернівецького обласного відділення  Всеукраїнської асоціації громад було підписано МЕМОРАНДУМ ПРО СПІВРОБІТНИЦТВО  між Всеукраїнською асоціацію органів місцевого самоврядування  «Всеукраїнська асоціація громад» та Асоціацією органів місцевого самоврядування Чернівецької області  «Агенція розвитку громад Буковини».

Під документом свої підписи поставили   виконавчий директор  Асоціації  Іван Слободяник  та Григорій Ванзуряк від  Асоціації  органів місцевого самоврядування Чернівецької області «Агенція розвитку громад Буковини». 

В рамках Меморандума сторони домовились

• сприянню  подальшій децентралізації, комплексному впровадженню реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні,  формуванню  ефективного місцевого самоврядування в громадах;

• відстоювання інтересів територіальних громад, захисту прав органів місцевого самоврядування та їх посадових осіб;

• напрацювання узгоджених позицій щодо державної політики у сфері місцевого самоврядування, удосконалення територіальної організації влади, регіонального та місцевого розвитку, формування спільних пропозицій до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, інших органів влади;

•узгодженого відстоювання інтересів громад Чернівецької області, напрацювання спільних пропозицій Агенції розвитку громад Буковини та Чернівецького обласного відділення Всеукраїнської асоціації громад  до місцевих органів виконавчої влади;

• організації обміну досвідом діяльності ОМС та поширення успішного досвіду;

• сприяння громадам в підготовці, пошуку ресурсів та реалізації проектів розвитку, а також проектів відновлення і відбудови, спрямованих на подолання наслідків війни;

• запровадження міжнародного досвіду діяльності ОМС, сприяння підвищенню спроможності громад у контексті євроінтеграції України.

• відстоювання інтересів територіальних громад, захисту прав органів місцевого самоврядування та їх посадових осіб;

• запровадження міжнародного досвіду діяльності ОМС, сприяння підвищенню спроможності громад у контексті євроінтеграції України.

На зборах були також розглянути питання  діяльності органів місцевого самоврядування, продовження фінансової децентралізації, роботи з ветеранами, також точкові проблеми. Одним із пріоритетів діяльності асоціації на цей рік це фінансова децентралізація. Асоціація виступає за те, щоб податок на доходи фізичних осіб сплачувався за місцем проживання особи. Це європейська практика яку ВАГ пропонує ввести і в Україні.

Ще один напрямок діяльності ВАГ  – робота з ветеранами. Зараз опрацьовується програма з узагальнення кращих практик окремих громад для застосування у всіх громадах.

Питання щодо затвердження кандидатуру голови Чернівецької  обласної асоціації не розглядалось  з об’єктивних причин.

© Всеукраїнська асоціація громад