Після Загальних зборів ВАГ, на яких було затверджено нове керівництво обласних відділень та обрано оновлений склад Правління, розпочався вкрай важливий і цікавий етап налагодження практичної роботи оновлених регіональних підрозділів Асоціації.

 

Примітно, що ініціатива щодо розгортання роботи йде саме з областей. Так, Олег Кохман, новообраний голова Тернопільського обласного відділення ВАГ ініціював проведення у своїй Великогаївській громаді 7 серпня Зборів обласного відділення – для інформування лідерів ОМС Тернопільщини про новини та порядок денний Асоціації, а також обговорення насущних проблем розвитку громад.

 

У Тернопільській області ВАГ щойно вибудувала основу нової структури. Новим головою обласного відділення став Олег Кохман, Великогаївський сільський голова. До складу Правління ВАГ увійшов також Руслан Шафранович, Іванівський сільський голова.  Виконавчу дирекцію Асоціації у області представляє регіональний координатор ВАГ Андрій Мартишко, а голові відділення допомагає секретар Тернопільського обласного відділення ВАГ Галина Кравчинюк. На черзі – обрання голів районних відділень ВАГ.

 

На Збори у Великі Гаї прибули голови та уповноважені представники 12 ОМС Тернопільщини. У Зборах взяв участь Ігор Абрам'юк, директор з розвитку – заступник виконавчого директора ВАГ. До участі у Зборах було також запрошено представників влади – народного депутата України Івана Чайківського, голову Тернопільської РДА Ярослава Матвійчука та голову Тернопільської райради Віктора Козорога. Усі запрошені відгукнулися на запрошення та взяли активну участь у роботі зібрання.

 

Учасники Зборів "з перших рук" дізналися про організаційні зміни та про діяльність Асоціації на національному рівні, а також про плани активізації дій у області. Відбулося відверте і конструктивне обговорення нагальних проблем розвитку громад. Йшлося, зокрема, про оподаткування сільгоспвиробників, зарахування ПДФО, акциз з пального (зокрема, того, яке споживає с/г-техніка, що працює на полях у громадах), упущення у законодавстві щодо просторового планування територій громад, взаємодію самоврядування з виконавчою владою та інші актуальні питання  життєдіяльності громад.

 

За результатами Зборів Виконавча дирекція Асоціації та керівництво відділення додали до свого порядку денного низку важливих питань, які потребують законодавчого чи іншого вирішення. На основі запитів громад та дискусії свій порядок денний актуалізував також і народний депутат І.Чайківський. Представники районної влади отримали чудову нагоду зрозуміти, як практичну взаємодію з Асоціацією можна використати на користь розвитку району та кожної громади.

 

Робота у регіонах та робота безпосередньо з громадами – основа системної діяльності ВАГ, запорука сталої розбудови Асоціації. Саме на основі такої роботи мають формуватися пріоритети та завдання Асоціації – як стратегічні, так і поточні. Тому на часі – нові регіональні заходи у всіх обаластях, активне входження у всі регіональні процеси та взаємодії з владою обласного та районного рівня, від яких залежить розвиток громад. Тернопільщина подала добрий приклад – тепер на черзі інші регіони.

 

  

  

 

  

 

 

  

 

© Всеукраїнська асоціація громад