Головна Новини Від громади до громади: борошно для вимушених переселенців з Миколаївщини

Від громади до громади: борошно для вимушених переселенців з Миколаївщини

by [email protected]

Вже більше року Миколаївщина залишається прифронтовим регіоном, який стримує російську навалу і не пускає ворога вглиб України. Водночас від початку повномасштабного вторгнення Миколаївщина стала прихистком для біженців і внутрішньо переміщених осіб з тимчасово окупованих територій.

Регіон потребує допомоги від інших областей України, тож є одним із пріоритетних напрямків зусиль волонтерів.

Цього тижня в рамках проекту «Згуртовані громади», що реалізується Всеукраїнською асоціацією громад  за підтримки Програма USAID з аграрного сільського розвитку (АГРО), внутрішньо переміщені особи  Березанської селищної територіальної громади Миколаївської області отримали 6, 5 тонн пшеничного борошна.

Допомога для громади надійшла від Більшівцівської селищної територіальної громади Івано-Франківської області за ініціативи селищного голови Василя Саноцького.

Вантаж об’ємом понад 6 тонн швидко подолав близько тисячі кілометрів, аби вчасно прибути до місця призначення.

Борошно буде передано волонтерам «Центру допомоги нашим» при ГО «ЕКО Березань» та родинам з числа внутрішньо переміщених осіб.

Загалом в межах проекту «Згуртовані громади» було доставлено більше 1300 тонн допомоги для підтримки життєдіяльності громад та їх економічної спроможності. ​

Проект реалізується завдяки підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) у рамках Програми USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО), яка виконується компанією Chemonics International. Думка авторів не обов’язково є офіційною точкою зору USAID чи Уряду СШA.

Читайте також