ВАГ доставила допомогу у Світловодськ для вразливих категорій населення       

by Julia

Всеукраїнська асоціація громад продовжує допомагати у перевезенні критично важливих вантажів. Цього разу до асоціації звернулась Світловодська міська рада Кіровоградської області з проханням допомогти доставити товари критичної необхідності з Кропивницького у їхню громаду для потреб внутрішньо переміщених осіб.     

ВАГ доставила вантаж в рамках проєкту «Згуртовані громади», який реалізується за підтримки Програми USAID з аграрного та сільського розвитку (АГРО) у партнерстві з Новою Поштою  Nova Poshta Humanitarian.

Допомога складалась із дитячого одягу від 3 місяців до 5 років та інших товарів, які внутрішнім переселенцям надала БО “БФ Безпечне майбутнє”.

Світловодська міська рада на своєму офіційному сайті подякувала усім благодійникам і зазначила: “Дана допомога буде видаватись для сімей, які мають дітей віком до 7 років, мають статус внутрішньо переміщеної особи та проживають на території нашої громади. Зокрема, фахівці управління соціального захисту населення будуть здійснювати видачу допомоги згідно з графіком”.

Нині у Світловодську зареєстровано понад 7500 громадян, які потребують допомоги, зокрема, засобів гігієни, одягу тощо. 

Всеукраїнська асоціація громад не залишається осторонь у питаннях підтримки українців і вкорте здійснила доставку товарів критичної необхідності тим, хто цього найбільше потребує. Підтримка ближнього зараз вкрай важлива. 

Проєкт «Згуртовані громади» – це проєкт, який виконується Всеукраїнською асоціацією громад за підтримки Програми USAID АГРО. Його мета – підтримка стійкості та життєздатності громад в умовах війни через своєчасну логістику товарів першої необхідності, а також ресурсів для агровиробництва. 

Програма USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО) впроваджується компанією Кімонікс Інтернешнл. Мета програми: прискорення економічного розвитку сільських громад України, що потребують найбільшої підтримки, шляхом покращення управління в сільськогосподарському секторі. З 1 вересня 2022 року АГРО стала одним із імплементаторів програми AGRI за такими напрямами: надання доступу до послуг зі зберігання, сушіння та переробки продукції, допомога під час посівної, розширення доступу аграріїв до фінансування.

© Всеукраїнська асоціація громад