Стратегічні сесії з реінтеграції ветеранів продовжуються – долучилась Вознесенська міська громада Миколаївщини           

by Julia

Всеукраїнська асоціація громад, реалізуючи проєкт «Реінтеграція ветеранів: від дієвих рішень для громад – до ефективної національної політики», за підтримки Міжнародного фонду «Відродження», бере участь у стратегічних сесіях, що їх проводять наші партнери –  ГО “Простір можливостей”

У ході чергової такої сесії, яка 23 січня відбулася у м.Вознесенську, було підписано тристоронній меморандум про співпрацю між ВАГ, ГО “Простір можливостей” та Вознесенською міською радою. Від асоціації меморандум підписав заступник голови ВАГ, Коблівський сільський голова Володимир Панич, від ГО “Простір можливостей” Оксана Коляда, від Вознесенської міської ради – голова Вознесенської міської ради Евгеній Величко.     

Учасники стратегічної сесії вивчали конкретні проблеми реінтеграції ветеранів у громади, розбирали практичні кейси, шукали інструменти роботи з ветеранами та їхніми сім’ями, проговорювали специфіку роботи з партнерами у сфері ветеранської політики в Україні.   

“На сьогоднішній день значимість цього проєкту дуже висока. Тому що ті хлопці, які будуть повертатись з фронту, які пройшли бойові дії, матимуть потребу відчувати від суспільства підтримку. І ми повинні її надати. Ці стратегічні сесії дуже необхідні і будуть стосуватись не лише десяти пілотних громад, а й усієї території України”, – наголосив заступник голови ВАГ, Коблівський сільський голова Володимир Панич. 

«Політична воля є. Команда є. Розуміння дій є. Громада – за крок від створення ветеранського простору і наповнення його функціоналом», – підкреслила директор проєктів ГО “Простір можливостей” Оксана Коляда.

З урахуванням стратегічних сесій в кожній із пілотних громад буде розроблено цільові програми з підтримки ветеранів та членів їх сімей і інформаційні продукти, які буде використано при реалізації проєкту. 

Також буде сформовано навчальну програму для фахівців ОМС. У рамках проєкту планується провести інформаційно-навчальні заходи, де не менш як 100 представників ОМС (старости, працівники ЦНАПів, інші працівники ОМС, яким доручено роботу з ветеранами) пройдуть спеціалізоване навчання з тематики реінтеграції ветеранів і ветеранок, підтримки їхніх сімей. 

Нагадаємо, у грудні 2023 року стратегічна сесія вже пройшла в Узинській міській громаді на Київщині, у січні – в Лисецькій територіальній громаді на Івано-Франківщині. Наступного дня після Вознесенська стратегічна сесія відбулася у Чорноморській селищній громаді на Одещині. 

Наступні сесії: 7 лютого – у Деражненській сільській громаді (Рівненщина) та 8 лютого – у Жовківській міській громаді (Львівщина).   

© Всеукраїнська асоціація громад