Тростянецька громада Сумщини отримала гуманітарну допомогу для медиків      

by Julia

Міжнародну гуманітарну допомогу, а саме – понад 110 коробок гумових одноразових рукавичок передали благодійники до КНП «Тростянецька міська лікарня» для використання лікарями та забезпечення якісних медичних послуг жителям громади.

Доставку цього вантажу в межах України забезпечила Всеукраїнська асоціація громад в рамках проєкту «Згуртовані громади» за підтримки Програми USAID з аграрного та сільського розвитку (АГРО).  

Заступник Тростянецького міського голови Володимир Злепко подякував благодійникам за допомогу і оперативну доставку на фейсбук сторінці Тростянецької міської ради.  

«Кожна надана медична допомога є для нас цінною й надзвичайно важливою, бо ж від неї напряму залежить життя й здоров’я маленьких та дорослих пацієнтів –  наших громадян! Доставку вантажу забезпечили  Всеукраїнська асоціація громад, Програма USAID АГРО, Nova Poshta Humanitarian, які взяли на себе витрати за перевезення. Це дало змогу зекономити бюджетні кошти. Дякуємо за цю надзвичайно цінну допомогу усім, хто доєднався до реалізації проєкту», – підкреслив заступник Тростянецького міського голови Володимир Злепко.

Всеукраїнська асоціація громад вже другий рік поспіль здійснює перевезення вантажів у громади, які постраждали від російської агресії. В рамках проєкту «Згуртовані громади» від початку війни доставлено понад 1500 тонн вантажів. Допомогу отримали більше 200 000 осіб з майже 600 територіальних громад. Донорами стали близько 80 громад та 20 організацій.

Нині допомога один одному важлива, як ніколи. Творімо добро разом!

 Проект «Згуртовані громади» – це проект, який виконується Всеукраїнською асоціацією громад за підтримки Програми USAID АГРО. Його мета – підтримка стійкості та життєздатності громад в умовах війни через своєчасну логістику товарів першої необхідності, а також ресурсів для агровиробництва. 

Програма USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО) впроваджується компанією Кімонікс Інтернешнл. Мета програми: прискорення економічного розвитку сільських громад України, що потребують найбільшої підтримки, шляхом покращення управління в сільськогосподарському секторі. З 1 вересня 2022 року АГРО стала одним із імплементаторів програми AGRI за такими напрямами: надання доступу до послуг зі зберігання, сушіння та переробки продукції, допомога під час посівної, розширення доступу аграріїв до фінансування.

© Всеукраїнська асоціація громад