Медичні ліжка для лікарні отримала Запорізька міська рада  

by Julia

Мешканці Запорізької міської територіальної громади довгий час знаходяться під обстрілами російських військ, через що мають суттєві проблеми з відновленням життєдіяльності та забезпеченням потреб громади, особливо підтримки потребує сфера охорони здоров’я. Адже якісне отримання громадянами медичних послуг вкрай важливе в період військового часу та під час постійних обстрілів з боку окупантів. 

Всеукраїнська асоціація громад в рамках проєкту «Згуртовані громади», який реалізується за підтримки Програми USAID з аграрного та сільського розвитку (АГРО), допомогла доставити гуманітарну допомогу людям. Її передав німецький благодійний фонд MMS HUMANITAS e. V. до БО «Благодійний фонд «Розвитку та підтримки волонтерської діяльності».

Інститут розвитку міста Запоріжжя повідомив на своїй сторінці у Фейсбук

“Медичні ліжка вже передані Запорізькій міській раді і найближчим часом вони знайдуть своє місце в КНП “Міська лікарня № 10” Запорізької міської ради. Ця гуманітарна допомога дозволить забезпечити медичний заклад сучасними та комфортними умовами для лікування пацієнтів”. 

ВАГ вже другий рік поспіль здійснює перевезення вантажів у громади, які постраждали від російської агресії. В рамках проєкту «Згуртовані громади» від початку війни доставлено понад 1500 тонн вантажів. Допомогу отримали більше 200 000 осіб з майже 600 територіальних громад. Донорами стали близько 80 громад та 20 організацій.

Проект «Згуртовані громади» – це проект, який виконується Всеукраїнською асоціацією громад за підтримки Програми USAID АГРО. Його мета – підтримка стійкості та життєздатності громад в умовах війни через своєчасну логістику товарів першої необхідності, а також ресурсів для агровиробництва. 

Програма USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО) впроваджується компанією Кімонікс Інтернешнл. Мета програми: прискорення економічного розвитку сільських громад України, що потребують найбільшої підтримки, шляхом покращення управління в сільськогосподарському секторі. З 1 вересня 2022 року АГРО стала одним із імплементаторів програми AGRI за такими напрямами: надання доступу до послуг зі зберігання, сушіння та переробки продукції, допомога під час посівної, розширення доступу аграріїв до фінансування.

© Всеукраїнська асоціація громад