Стратегія успіху агросектору – у переробці – Олександр Гайду

by lena

Українські виробники вже активніше експортують продукцію переробки, а не лише сировину. Про це заявив голова Комітету Верховної Ради з питань аграрної та земельної політики Олександр Гайду на п’ятому Агрополітичноу форумі «Агросектор 2022-2023: Стратегія виживання», організованому Всеукраїнською асоціацією громад, Всеукраїнським Конгресом Фермерів підтримки Програми USAID з аграрного і сільського розвитку – АГРО в рамках проекту «Згуртовані громади».

За словами голови Комітету Верховної Ради з питань аграрної та земельної політики – у вересні на 5% зріс експорт борошна, майже на 8% – цукру. Зростають обсяги експорту молочної продукції – сиру та вершкового масла.

photo1665557850 (1)
голова Комітету Верховної Ради з питань аграрної та земельної політики Олександр Гайду

“Ми не можемо і не будемо лишатися сировинним центром. Блокування портів і зупинка експорту довели помилковість цієї стратегії. Тому сьогодні маємо всі шанси стати державою, яка буде виробляти великий обсяг якісної продукції переробки. Це і є стратегія не просто виживання, а успіху українського агросектору.” Наголосив Олександр Гайду.

Повний запис агрополітичного форуму «Агросектор 2022-2023: Стратегія виживання» доступний за посиланням:https://youtu.be/vaEgHj-dHDA

© Всеукраїнська асоціація громад