Робота з дітьми під час війни: спільнотека від ЮНІСЕФ

by lena

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) створив «Спільнотеку» — ресурс, на якому вчителі, вихователі та соціальні працівники можуть знайти чимало корисних матеріалів для роботи з дітьми під час війни.

У воєнний час найбільш актуальними є питання безпеки дітей — її потрібно забезпечити в першу чергу. Водночас навчання та розвиток не мають зупинятися, і їх варто продовжити, щойно це стане можливим. Тим паче що зараз як ніколи раніше важливі знання про безпеку — як фізичну (правила поводження під час надзвичайних станів, із вибухонебезпечними предметами, під час пандемії тощо), так і емоційну.  ЮНІСЕФ в Україні ще з 2014 року всіляко допомагає дітям, які постраждали внаслідок збройного конфлікту.

За ці роки експерти ЮНІСЕФ уже створили десятки інформаційних матеріалів для навчальних і розважальних занять із дітьми, зокрема з тем безпеки.

У «Спільнотеці» ви також знайдете цікаві та корисні ігри на теми здорових харчових звичок та здоровʼя. До того ж на сайті доступні актуальні інформаційні матеріали з цих тем, а також щодо гігієни, освіти, соціальної та психологічної підтримки для дітей від 3 до 18 років. Брошури, листівки, комікси, розмальовки, робочі зошити, ігри, мультфільми та книги — користувачі можуть обрати матеріал у будь-якому форматі: завантажити і далі користуватися електронною версією або роздрукувати їх.

СПІЛЬНОТЕКА — це каталог діджитал та друкованих матеріалів із тем безпеки, харчування, здоров’я та гігієни, психологічної та соціальної підтримки тощо. Всі матеріали розроблені консультантами Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні та експертами в різних галузях і мають на меті допомогти сім’ям, які постраждали від війни, переселенцям, молоді, дітям, освітянам, медикам, соцпрацівникам та іншим.

© Всеукраїнська асоціація громад