Підтримка та відновлення українських громад: Європейський альянс міст та регіонів заявляє про координацію дій

by lena

Європейський альянс міст та регіонів для відновлення України #UkraineAlliance  оприлюднив свою Декларацію до Міжнародної експертної конференції з відновлення, реконструкції та модернізації України, яка відбувається сьогодні, 25 жовтня у Берліні.
Текст Декларації було узгоджено з учасниками Альянсу, у т.ч. з Всеукраїнською асоціацією громад. До Документу, зокрема, включено запропонований ВАГ принцип розвитку та модернізації українського села, як один із принципів, на яких має бути заснована відбудова України.
Через Декларацію Альянс заявляє про готовність регіонів та муніципалітетів Європи координувати зусилля з відновлення України. Альянс закликає Європейську Комісію і країни-члени ЄС до надання достатньої та ефективної фінансової підтримки Україні, у т.ч. на розбудову спроможності українських ОМС та їх асоціацій, а також на розвиток їхньої співпраці та побратимства з європейськими партнерами.
Із повним текстом Декларації можна ознайомитись на сайті Комітету Регіонів ЄС за посиланням: https://cor.europa.eu/en/news/Pages/EU-G7-Ukraine.aspx.

© Всеукраїнська асоціація громад