Головна Новини ВАГ Регіональні консультанти ВАГ: старт роботи у ветеранському напрямі

Регіональні консультанти ВАГ: старт роботи у ветеранському напрямі

by Непом'ящий Микола
Woman In The Office

З травня 2024 року Всеукраїнська асоціація громад долучить до реалізації проєкту «Реінтеграція ветеранів: від дієвих рішень для громад – до ефективної національної політики» регіональних консультантів, які є регіональними координаторами в різних областях України. Вони будуть виконувати завдання щодо забезпечення організаційної, комунікаційної, технічної підтримки при підготовці регіональних заходів в межах проєкту.

Також регіональні консультанти збиратимуть інформацію в громадах щодо наявності або відсутності цільових програм щодо підтримки ветеранів. Регіональні консультанти виявлятимуть у громадах проблемні питання по роботі з ветеранами та надаватимуть їх на розгляд до Комітету ВАГ з питань ветеранів для опрацювання та подальшого вирішення спільно з Мінветеранів або відповідними структурними підрозділами інших міністерств.

Планується, що регіональні консультанти будуть збирати успішні практики у громадах, висвітлювати їх та налагоджувати усі комунікації для подальшої роботи в громадах на місцевому рівні. Вони допоможуть асоціації виявити успіхи та прогалини місцевих ветеранських політик у громадах.

Нагадаємо, ВАГ розпочала реалізацію проєкту «Реінтеграція ветеранів: від дієвих рішень для громад – до ефективної національної політики» наприкінці 2023 року за фінансової підтримки Міжнародного фонду “Відродження”. Партнерами проєкту є громадська організація «Простір можливостей», яка системно займається цією тематикою, та Коаліція ветеранських просторів.

Читайте також