Українським фермерам безплатно роздають насіння кукурудзи: Як і де його отримати

by Інна Тесленко

У межах ініціативи AGRI-Україна від Програми USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО) за підтримки Мінагрополітики та завдяки компанії Bayer аграріям безоплатно передадуть насіння кукурудзи бренду Dekalb для весняної посівної – 2024.

Отримати його зможуть ті, хто подав заявку через Державний аграрний реєстр та відповідають вимогам ініціативи.

Уже зараз у різних областях України працюють логістичні хаби, куди Всеукраїнська асоціація громад доставляє насіння у межах проєкту «Згуртовані громади».

Усю інформацію про час і місце видачі насіння кукурудзи заявники отримають на вказану під час реєстрації електронну адресу та зазначений номер телефону.

Нагадаємо, прийом заявок на отримання кукурудзи у Державному аграрному реєстрі тривав з 11 квітня до моменту вичерпання обсягів насіння. Перевірити, чи є господарство у списку погоджених отримувачів, можна за номером заявки чи назвою підприємства за посиланням: bit.ly/4daI0g4

Більше відповідей на запитання стосовно отримання насіння, можна знайти за посиланням: bit.ly/3y0Uhnq

Довідка.

Проєкт “Згуртовані громади” – це допомога, спрямована на підтримку стійкості та життєздатності громад в умовах війни через своєчасну логістику товарів першої необхідності, а також ресурсів для агровиробництва.

Сполучені Штати Америки, діючи через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), започаткували Ініціативу на підтримку стійкості агросектору (Agriculture Resilience Initiative) – AGRI-Україна з метою зміцнити виробництво та експорт української аграрної продукції та сприяти пом’якшенню загальносвітової продовольчої кризи, яка поглиблюється внаслідок розв’язаної Росією брутальної війни. Ініціатива AGRI-Україна є критично важливою для підтримки експорту та потреб українського аграрного сектору, який залишається вразливим на тлі триваючої військової агресії Росії. USAID вже виділило сто млн. дол. на реалізацію Ініціативи і має на меті залучити ще 150 млн. дол. від інших міжнародних донорів і приватного бізнесу, аби досягти загальної суми фінансування 250 млн. дол. AGRI-Україна зосереджує свою увагу на таких напрямах діяльності: 1) закупівля і передача критично важливих матеріально-технічних ресурсів аграріям, які їх потребують 2) удосконалення і збільшення можливостей експортної логістики та інфраструктури 3) розширення доступу аграріїв до фінансування, щоб забезпечити максимальні врожаї 4) надання ММСП послуг з сушіння, зберігання та переробки сільськогосподарської продукції.

***

Програма USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО) впроваджується компанією Кімонікс Інтернешнл. Мета програми: прискорення економічного розвитку сільських громад України, що потребують найбільшої підтримки, шляхом покращення управління в сільськогосподарському секторі, що сприятиме розвитку більш продуктивних, сучасних та прибуткових мікро, малих та середніх сільськогосподарських підприємств (ММСП) та їх інтеграції в конкурентні національні та міжнародні ринки. Стратегічні цілі Програми USAID АГРО: 1) посилення продовольчої безпеки в Україні та світі, 2) відновлення й збільшення доходів агро- ММСП, 3) розширення доступу агро-ММСП до фінансування, 4) створення та розвиток справедливого й прозорого ринку с\г земель в Україні, який сприятиме відновленню економіки та захищатиме права на землю, і 5) зменшення корупції в аграрному секторі. З 1 вересня 2022 року АГРО стала одним із імплементаторів програми AGRI за такими напрямами: надання доступу до послуг зі зберігання, сушіння та переробки продукції, допомога під час посівної, розширення доступу аграріїв до фінансування.

***

Американський народ, через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), надає економічну та гуманітарну допомогу по всьому світу понад 60 років. В Україні допомога USAID надається у таких сферах, як: економічний розвиток, демократія та управління, охорона здоров’я і соціальний сектор. В Україні Агентство США з міжнародного розвитку надає технічну та гуманітарну допомогу починаючи з 1992 року. Для того, щоб отримати додаткову інформацію про діяльність USAID, просимо Вас звертатися до Відділу зв’язків з громадськістю Місії USAID в Україні за тел. (+38 044) 521-57-53.

Запрошуємо відвідати вебсайт Місії: http://www.usaid.gov/ukraine

та сторінку на Facebook: https://www.facebook.com/USAIDUkraine

© Всеукраїнська асоціація громад