Прийом заявок на конкурс «Неймовірні села України 2022»

by news

Увага! Прийом заявок на конкурс «Неймовірні села України 2022» поновлено. Заявку можна подати до 26 червня 2022 року.

Нагадаємо, що 24 лютого конкурс було тимчасово призупинено. Після трьох місяців життя в умовах війни AgroPortal.ua за підтримки Посольства Нідерландів в Україні  відновили прийом заявок.

Зважаючи на нові виклики, які принесло широкомасштабне російське вторгнення, приймаються заявки, спрямовані на:

  •   підтримку переробки агропродукції на місцях;
  •   створення кооперативів та робочих місць у сільській місцевості.

Початок конкурсу було оголошено ще в жовтні 2021 року, тоді призовий фонд від головного партнера конкурсу — Посольства Королівства Нідерландів в Україні — становив 100 тис. грн.

Після паузи, що сталася у зв’язку з повномасштабним вторгненням росії в Україну, разом із оновленням заявки призовий фонд збільшився до 200 тис. грн.

✅ Детальніше про оновлені етапи та вимоги до кункурсанта за посиланням.

Всеукраїнська асоціація громад продовжує послідовно докладати зусиль для того, щоб українські села розвивалися, щоб сільський розвиток став пріоритетом державної політики, а тому ВАГ – знову у складі експертної ради конкурсу.

287792628_5381738611882505_4459478199007846114_n

«Нам дуже важливо продовжувати виявляти, популяризовувати, переймати досвід дійсно кращих, успішних, неймовірних! Бо на усіх нас чекає дуже велика робота після нашої Перемоги. На моє глибоке переконання, нове українське село має стати дійсно іншим – не совковим, не депресивним, а сучасним, перспективним, динамічним. А на зміну усталеному (і, до речі, загалом хибному!) уявленню про тяжку долю українського селянина має прийти ясне усвідомлення того, що життя у селі може бути повнокровним, щасливим, заможним», – прокоментував директор з розвитку – заступник виконавчого директора Всеукраїнської асоціації громад  Ігор Абрам’юк.

© Всеукраїнська асоціація громад