ВАГ започатковує цикл тренувань з тактичної медицини на Київщині

by news

Всеукраїнська асоціація громад спільно з 114 бригадою ТрО починають цикл тренувань з тактичної медицини в Київській області. Перший тренінг пройшов в Узинській громаді, Білоцерківського району. Разом з тактичними медиками ДФТО, медиками лікарень, працівниками місцевого самоврядування вчилися працювати в бойових умовах надання домедичної підготовки. 

Як зазначив виконавчий директор ВАГ Іван Слободяник:

Задача проста — врятувати життя і евакуювати пораненого до приїзду медиків. Це і теорія, і практика: накладання турнікетів, джгутів, кровоспинних засобів, та навіть підручних засобів як хустинка. Це базові речі, які потрібні кожному і не тільки під час війни. Не дай бог, щоб знадобилось застосовувати на практиці, але краще бути готовими до всього”.

Це необхідні знання не лише для працівників органів місцевого самоврядування, а й для простих мешканців, – наголошує Віталій Гринчук, голова Узинської міської територіальної громади.

Дякую і ВАГ, і 114 бригаді ТрО, що провели тренування з тактичної медицини. Ми маємо бути готовими до всіх викликів, які на жаль, сьогодні є перед нами. Сьогодні в тренінгу брали участь і прості мешканці громади, не лише медики і працівники громади”. 

© Всеукраїнська асоціація громад