Проект «Згуртовані громади» розширює свої географічні межі: до благодійництва долучились волонтери Львівщини, Черкащини та Хмельниччини

by [email protected]

Згуртовані громади – масштабний всеукраїнський проект, який охоплює практично всі регіони України. У листопаді було організовано десятки доставок гуманітарних вантажів до місць, які постраждали від російської агресії.  

Всеукраїнська асоціація громад має напрацьований алгоритм роботи і налагоджену систему комунікації в регіонах. Завдяки фінансовій підтримці Програми USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО), проект стрімко розширює свої географічні межі. 

У  листопаді більше 1000 продуктових наборів було завезено з с. Конела Жашківської територіальної громади до Дніпропетровської області волонтером Олександром Фуркалом за підтримки Корнеліуса Хузінха, керівника ТОВ «Кищенці». З них 650 пакетів – для жителів деокупованої Новоолександрівської територіальної громади, а 350 – у місто Покровськ, де тимчасово проживають внутрішньо переміщені особи.

Наш проект став своєрідною платформою єднання усієї України, адже деякі громади уже самостійно об’єднуються та продумують шляхи передачі допомоги.  

Летичівська громада  надала продукти харчування для внутрішньо переміщених осіб Якимівської громади, які зараз перебувають у Запоріжжі. Секретар Якимівської селищної територіальної громади Селищев Роман, разом з волонтерами, забрав  вантаж з Летичева, Хмельницької області,  та доставив до місця призначення. 

«Якимівська громада щиро вдячна нашим друзям та партнерам за тонни продуктів, предметів особистої гігієни, побутової хімії та багатьох інших речей, без яких нам сьогодні було б дуже важко. 

Летичівська міська рада, Всеукраїнська Асоціація громад, Ігор Тисячний, Ivan Slobodianyk, Надія Слюсарчик, Іван Дем‘янчук, Olexandr Svystun – велика Вам подяка. Повернемося додому – чекатимемо всіх Вас, щоб віддячити особисто» – написав у себе на сторінці у Facebook голова Якимівської селищної ради Олександр Правосуд.

Хочеться відзначити, що Летичівська ОТГ є одним з найактивніших учасників проекту “Згуртовані громади”. Вони неодноразово надсилали гуманітарні вантажі до регіонів, що прийняли в себе переселенців, а також до деокупованих міст. 

На минулому тижні жителі Кочубеївської та Високопільської громади отримали в якості гуманітарної допомоги овочі та інші продукти харчування. Вантаж дбайливо зібрано та передано Заболотцівською та Красненською громадами Львівської області. Також до ініціативи долучилися волонтери з Умані, які довантажили машину продовольством.

Загалом машина ізотерм вантажопідйомністю 10 тонн проїхала 1000 км від Мурованого до Херсонщини: дві польові кухні  від  БО “Центр волонтерства та захисту” передали організації  ГО “Рух свідомих” для тимчасово переміщених осіб у м.Умань. 

«Особливо велика подяка Івану Слободянику, виконавчому директору Всеукраїнської асоціації громад, який організував такий важливий процес допомоги громадам, що постраждали від агресії росії. Така підтримка дуже важлива для наших людей. Допомога направлена першочергово в ті села де була найскладніша ситуація і в людей не було можливості отримати врожай городини на власній ділянці. Працюємо над тим, щоб всі жителі громади отримали таку допомогу» написали на своїй сторінці у Facebook пресслужба Кочубеївської сільської військової адміністрації.

Залученість людей до благодійності вказує на позитивну тенденцію розвитку суспільства та безпосередньо кожної людини, як свідомого громадянина своєї країни. Адже кожен з нас відповідальний за зміни в Україні та саме залученість вказує на те, наскільки кожен готовий брати відповідальність не лише за себе, а й за добробут своїх співгромадян. 

© Всеукраїнська асоціація громад