Всеукраїнська асоціація громад підтримує законопроект №5655 щодо містобудівної реформи

by [email protected]

Сьогодні у Верховній Раді планується голосування за законопроект №5655 – «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування сфери містобудівної діяльності». Цей документ закладає нові законодавчі вимоги здійснення містобудівної діяльності в Україні з розмежуванням компетенції в сфері містобудівного контролю та містобудівного нагляду та покладенням повноважень в сфері містобудівного контролю на виконавчі органи сільських, селищних, міських рад.

Важливими перевагами законопроекту №5655 є створення нових основ регулювання містобудівної діяльності, прозорої та автоматизованої системи надання послуг, запровадження перевірка проектної документації на будівництво об’єкта та відомостей на предмет їх повноти, відповідності, достовірності програмними засобами Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва.

Цей законопроект пройшов широке публічне обговорення серед громад-учасників Всеукраїнської асоціації громад, яка сьогодні налічує 863 громади, та був схвалений Правлінням ВАГ.

Всеукраїнська асоціація громад закликає українських парламентарів дослухатися до думки представників територіальних громад і підтримати законопроект №5655 на пленарному засіданні.

ВАГ прийматиме активну участь у формуванні та обговорені подальших законодавчих ініціатив у сфері реформування містобудівного законодавства.

© Всеукраїнська асоціація громад