Всеукраїнська асоціація громад опікується питанням захисту прав та інтересів ОМС та територіальних громад‼️

І підвищення правової обізнаності – дієвий інструмент в цьому напрямку.

З цією метою підписано відповідний меморандум із Системою БПД????

Меморандум передбачає спільну діяльність у напрямках:

✅Спрощення доступу людей до безоплатної правової допомоги.

✅Підвищення рівня правової обізнаності громад.

✅Проведення соціологічних досліджень для вивчення правових потреб мешканців громад.

Даний меморандум – це об’єднання зусиль для реалізації та захисту прав і свобод людини та громадянина, зокрема в частині захисту прав та інтересів органів місцевого самоврядування та територіальних громад.

Підвищення рівня правової обізнаності громад – це важливий елемент розвитку суспільства і держави.

☝️Про актуальність такої діяльності зазначив виконавчий директор Всеукраїнської асоціації громад Іван Слободяник:

«З відкриттям ринку землі стали надзвичайно актуальними питання, пов’язані проявами рейдерства та посяганнями на право власності в аграрній сфері. Тому наразі є потреба у правовій просвіті з земельних питань – як правильно оформити право власності на землю, які для цього потрібні документи тощо».

Говорячи про перспективність системи такої взаємодії в.о. директора Координаційний центр з надання правової допомоги Олександр Баранов зазначив:

«Для нас співпраця з Всеукраїнською асоціацією громад – це можливість донести до кожної територіальної громади, яка входить до ВАГ, як правові знання загального характеру, так і інформацію про систему безоплатної правової допомоги. Якщо людина звертається до органів місцевого самоврядування з правовим питанням, її можна перенаправляти до системи БПД».

????У межах меморандуму ВАГ спільно із Координаційним центром з надання правової допомоги реалізовуватимуть заходи, спрямовані на спрощення доступу громадян до безоплатної правової допомоги. Планується проведення спільних інформаційних та правопросвітницьких заходів направлених на підвищення правової обізнаності громад.

Крім того заплановано і проведення соціологічних досліджень правових потреб громад, аналіз матеріалів, отриманих від органів місцевого самоврядування та територіальних громад стосовно посилення правової свідомості громад.

© Всеукраїнська асоціація громад