Головна Новини Участь громад в управлінні лісовими ресурсами: діалогова зустріч між представниками ВАГ та ДП «Ліси України»

Участь громад в управлінні лісовими ресурсами: діалогова зустріч між представниками ВАГ та ДП «Ліси України»

by [email protected]

15 червня відбулась діалогова зустріч між членами правління ВАГ та представниками ДП «Ліси України». Основна ідея зустрічі полягала у створенні дієвого майданчика для комунікації та спільного обговорення проблемних питань щодо управління та обслуговування лісових ресурсів територіальних громад.

Від місцевого самоврядування на заході були присутні Кучма Володимир, голова ВАГ, Кіптівський сільський голова, Іван Слободяник. виконавчий директор ВАГ, Коломійцева Діана, радник з правових питань ВАГ,  Лущак Анатолій, Лисецький селищний голова (Івано-Франківська обл.), Мисливець  Леонід, Остерський міський голова (Чернігівська обл.), Онищук Іван, Городницький селищний голова (Житомирська обл.), член Правління ВАГ, Унинець Валентина, представник Коцюбинської селищної ради (Київська обл.).

Від ДП «Ліси України» участь в засіданні взяли: Юрій Болоховець, т.в.о. Генерального директора ДП «Ліси України», Ігор Лицур, виконавчий директор ДП , Тарас Ткачук, радник т.в.о. Генерального директора ДП, Дудка Віталій, директор Департаменту з правових питань, Григор’єва Ксенія, завідувачка сектору  PR та комунікацій, Яровенко Наталія, завідувачка сектору взаємодії з органами влади (GR).

Члени делегації озвучили проблемні питання управління та обслуговування лісових ресурсів територіальних громад, акцентувавши окрему увагу на тендерних закупівлях продукції лісового господарства, втраті надходжень ПДФО у зв’язку зі створенням та функціонуванням державного підприємства «Ліси України», що обумовлено процесами реорганізації територіальних органів Державного агентства лісових ресурсів, що ліквідуються.

Окрему увагу учасники зустрічі приділили питанню обслуговування та утримання природних заказників та парків-пам’яток садово-паркового мистецтва, що розташовані на землях комунальної власності територіальних громад, а також будівництву лісових доріг та юридичного оформлення самозаліснених земель.   

Не обійшли увагою питання майбутнього законодавчого регулювання лісогосподарської галузі, в тому числі зазначили про невідповідність Конституції положень проекту Закону України «Про особливості управління об’єктами державної власності в лісовій галузі та порядок утворення та діяльності спеціалізованого державного лісогосподарського акціонерного товариства «Ліси України».

За результатами зустрічі, сторони визначили низку питань щодо спільної взаємодії задля забезпечення раціонального та ефективного використання та відновлення лісового фонду. 

Читайте також