Друзі та близькі старости села Трудове Кілійської громади на Одещині Олександра Лупаноса закликають розслідувати напад на нього. Злочин стався вночі 12 серпня.

До оселі старости вдерлися троє невідомих у масках – вибили вхідні двері в будинок, почали ломитись у спальню господарів. В будинку в той час, крім Олександра і його дружини, був ще їх 7-ми річний онук. Лупанос став чинити опір бандитам, мав вдома зареєстровану рушницю. Спершу вистрелив у повітря, але це не допомогло, тому довелось стріляти в нападників. Одного староста поранив. Зараз нападник у лікарні в м. Болград Одеської області.

Зловмисники втекли разом з пораненим на автівці. Вже згодом батько нападника доправив того до медзакладу. До речі, поранений раніше судимий за розбій і учасник організованого злочинного угруповання. До лікарні потрапив ще й онук Лупаноса – в дитини шоковий стан. Ані сам староста, ані його дружина не постраждали.

Друзі Олександра розповідають, що поліція Кілійського району на виклик приїхала швидко. Але непокояться, що без суспільного резонансу слідство йтиме не так активно. До слова, лише після розголосу про напад до палати нападника приставили охорону. Той, до речі, вже отямився.

Олександр Лупанос займався фермерством, був учасником Всеукраїнського Конгресу Фермерів і має активну громадську позицію. Саме за ці якості його обрали старостою села Трудове. Очевидно, що мотивом нападу було пограбування, кажуть друзі. Але тепер непокояться, що справу з часом замнуть або гірше: за самооборону відкриють провадження і на самого Лупаноса. Хоча зброя офіційно зареєстрована і він обороняв свою сім’ю і оселю від зловмисників.

 

© Всеукраїнська асоціація громад