18 серпня 2021 р. в рамках підготовки до  «Всесвітнього дня прибирання», організатором якого є Всеукраїнський молодіжний рух «Let’s do it Ukraine», відбулася інформаційна сесія з представниками більш ніж 180 громад з усіх областей України. Цього року Всеукраїнська асоціація громад стала партнером заходу.

Під час інформаційної сесії Дмитро Кулібаба, заступник виконавчого директора асоціації, окреслив пріоритетність проблем екології та розвитку культури поводження з відходами, окреслив позицію Асоціації.

Юлія Мархель, президентка «Let's do it Ukraine», презентувала проєкт Всесвітнього дня прибирання «World Cleanup Day» в Україні 2021-2022 років.

Всесвітній день прибирання «World Cleanup Day» – це міжнародна соціально-екологічна акція з прибирання зелених зон та впорядкування територій, очищення берегів.

Окрім того, учасники онлайн-зустрічі долучилися до обговорення ефективної реалізації проєкту в громадах. Разом з учасниками обговорювали структуру та формат майбутнього заходу, особливо зацікавив громади елемент змагальності та подальше продовження ініціативи.

До акції по всіх країні доєднаються органи місцевого самоврядування,  комерційні та некомерційні організації, компанії та державні установи, засоби масової інформації. Також до участі традиційно залучаються заклади освіти, бізнес та медіа.

Нагадаємо «Всесвітнього дня прибирання» відбудеться вже за місяць – 18 вересня 2021 року о 10.00. Деталі про захід можна дізнатися на платформі Всеукраїнського молодіжного руху «Let’s do it Ukraine» у Facebook 

Ще можна приєднатися громадою до заходу, заповнивши реєстраційну форму тут.

© Всеукраїнська асоціація громад