Головна Новини На Чернігівщині відбулась стратегічна сесія з питань роботи з ветеранами

На Чернігівщині відбулась стратегічна сесія з питань роботи з ветеранами

by Інна Тесленко

В Ічнянській міській раді (Чернігівська область) відбулась чергова стратегічна сесія у межах проєкту «Реінтеграція ветеранів: від дієвих рішень для громад – до ефективної національної політики» за експертної підтримки Всеукраїнської асоціації громад, ГО “Простір можливостей” та за фінансової підтримки Міжнародного фонду “Відродження”.

Учасники сесії вивчали конкретні проблеми реінтеграції ветеранів у громади, розбирали практичні кейси, шукали інструменти роботи з ветеранами та їхніми сім’ями, проговорювали специфіку роботи з партнерами у сфері ветеранської політики в Україні.

«Наша асоціація ставить собі за мету віднайти у пілотних громадах ефективні інструменти та практики місцевої ветеранської політики, поширити їх на всю систему місцевого самоврядування, зробити їх основою державної політики», – зазначив директор з розвитку Всеукраїнської асоціації громад Ігор Абрам’юк.

Також під час сесії учасники ознайомились з уже працюючими ветеранськими просторами в інших громадах України, як вони функціонують і надають послуги та супровід для ветеранів і членів їхніх сімей. Саме ці простори сприятимуть швидшій реінтеграції ветеранів у суспільне життя.

«Цей проєкт має дуже важливе значення на сьогодні. Адже кількість тих, хто повертатиметься з фронту, хто пройшов бойові дії, збільшуватиметься і вони матимуть потребу відчувати від суспільства підтримку. І ми повинні її надати», – наголосив Ігор Абрам’юк.

Нагадаємо, що стратегічні сесії у пілотних громадах проводяться в межах партнерського проєкту ГО “Простір можливостей”.

З урахуванням цих сесій в кожній із пілотних громад буде розроблено цільові програми з підтримки ветеранів та членів їх сімей і інформаційні продукти, які буде використано при реалізації проєкту.

Також буде сформовано навчальну програму для фахівців ОМС. Планується провести інформаційно-навчальні заходи, де не менш як 100 представників ОМС (старости, працівники ЦНАПів, інші працівники ОМС, яким доручено роботу з ветеранами) пройдуть спеціалізоване навчання з тематики реінтеграції ветеранів і ветеранок, підтримки їхніх сімей.

Читайте також