Головна Новини Близько 5 тонн ріпаку планує зібрати фермер ФОП “Баришовець” на Чернігівщині

Близько 5 тонн ріпаку планує зібрати фермер ФОП “Баришовець” на Чернігівщині

by Інна Тесленко

Минулого року аграрії безкоштовно отримали насіння ріпаку завдяки ініціативі AGRI-Україна від Програма USAID АГРО та компанії Bayer Ukraine.

Доставила насіння у громади Всеукраїнська асоціація громад у межах проєкту “Згуртовані громади” за підтримки Програми USAID АГРО.

Як розповідає агроном Роман Розум, висівали по 500 тис. насіннєвих одиниць на гектар. Загалом ФОП має 45 гектарів озимого ріпаку. Також вони вирощують кукурудзу, соняшник, озиму пшеницю.

«Навіть в умовах війни ми продовжуємо працювати, робимо свою справу і намагаємось по-максимуму засівати поля, щоб підтримувати економіку нашої країни. Адже наше сільське господарство тримається не лише на холдингах, а й на простих фермерах, які мають невеликі гектари, але є важливою частиною агросектору України», – сказав Роман Розум.

За його словами, передача насіння ріпаку стала важливою підтримкою аграріїв в ці надскладні часи.

Нагадаємо, загалом насіння ріпаку отримали майже 150 фермерів з Харківської, Сумської, Запорізької, Херсонської, Чернігівської, Донецької областей.

Довідка:

Допомога націлена на області, де агровиробники найбільше постраждали внаслідок війни. Насіння допоможе їм отримати наступний врожай та продовжувати роботу. А отриманий дохід спрямувати на нагальні потреби господарств – відновлення та відбудову.

Надання насіння та інших критичних ресурсів для агровиробників є частиною масштабніших заходів Програми USAID АГРО у межах Ініціативи на підтримку стійкості агросектору (Agriculture Resilience Initiative) – AGRI-Україна. У 2022 році USAID започаткував Ініціативу у відповідь на загальносвітову продовольчу кризу, яка поглиблюється внаслідок розв’язаної росією війни. Навесні 2023 року понад 8200 українських агровиробників вже отримали від USAID понад 6300 тонн добрив, а також насіння для посіву понад 48,300 гектарів соняшника та 15,000 гектарів кукурудзи. Наразі у ДАР триває реєстрація на отримання 12,000 тонн мінеральних добрив для осінньої посівної. Ці заходи сприяють зміцненню усього аграрного сектору та допомагають зберегти його потенціал як одного з головних рушіїв зростання української економіки.

Читайте також