Логістика під час війни: ВАГ презентувала унікальний логістичний кластер

by [email protected]

13 квітня Всеукраїнська асоціація громад за підтримки Програми USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО) провела тренінг «Роль транспортно-логістичного кластеру ВАГ та логістичних хабів для забезпечення продовольчої безпеки територіальних громад в умовах воєнного стану». Учасниками тренінгу стали близько 100 представників ОМС.

Учасники детально ознайомилися з метою, завданням та напрямами роботи унікального транспортно-логістичного кластеру ВАГ та логістичного хабу на прикладі Широківської громади Запорізької області, а також з практичними кейсами зі збору та передачі допомоги громадам.

Марія Дискант, Заболотцівський сільський голова, голова Львівського обласного відділення ВАГ, поділилась практичним досвідом збору та передачі допомоги громадам, які постраждали внаслідок бойових дій. Денис Коротенко, Широківський сільський голова та  Олександр Свистун, директор БО «БФ «Браття», розповіли про особливості співпраці органів місцевого самоврядування з благодійними фондами, дали рекомендації по тому, як опрацьовувати запити, систематизувати роботу штабів та відправляти допомогу в конкретні місця, де її потребують найбільше. Про практичні аспекти створення логістично-гуманітарного хабу розповіла керівниця хабу Широківської громади Марина Юдіна, заступниця Широківського сільського голови.

Надія Слюсарчик, фахівець з логістики ВАГ, поділилась з учасниками інструментами та напрацюваннями Асоціації: презентувала методи пошуку партнерів, перелік донорських організацій, дала покроковий алгоритм дій для участі громад у транспортно-логістичному кластері ВАГ в контексті продовження реалізації проекту “Згуртовані громади”.

Учасники тренінгу дійшли висновку, що досвід громад, отриманий при передачі та отриманні кризової допомоги, має стати основою для системних проектів, котрі забезпечать сталість функціонування деокупованих громад та постраждалих громад у післявоєнний період.

Переглянути відеозапис тренінгу:

© Всеукраїнська асоціація громад