Логістика для забезпечення продовольчої безпеки та розвитку громад: ВАГ дала практичні рекомендації

by [email protected]

ВАГ відреагувала на звернення щодо набуття компетенцій в питанні логістичного процесу перевезень вантажів для підтримки територіальних громад в умовах війни.

З метою надати практичні рекомендації посадовим особам місцевого самоврядування щодо організації логістики перевезень Всеукраїнська асоціація громад за підтримки Програми USAID з аграрного і сільського розвитку – АГРО провели тренінг, в якому взяли участь більше 100 осіб.

Учасники тренінгу мали змогу побачити інструкції з користування   логістичним майданчиком ВАГ на платформі DELLA для автоматизації та систематизації перевезень та спрощення пошуку партнерів логістичного процесу (перевізників, донорів, потенційних отримувачів допомоги).

Всім зацікавленим представникам територіальних громад, волонтерам, перевізникам для організації пошуку  транспорту та вантажів в межах України та за її межами, запропонували зареєструватися на платформі для систематизації та автоматизації логістичної діяльності Della.ua https://della.ua/

Для реєстрації можна скористатись інструкцією: http://bit.ly/3Vawd8c.  Для приєднання до логістичного майданчика ВАГ після реєстрації необхідно зв’язатися з представником ВАГ за номером 0973237589 (телефон, Viber, Telegram, WhatsApp).

Детальніше про всі етапи організації перевезень а також про міжнародні перевезення розповів керівник відділу продажів ТОВ “Імпортброк”  Владислав Ястремский.

Олеся Ващук, доктор юридичних наук, професор, Голова Правління Всеукраїнської громадської організації «Інноваційний університет», координаторка БФ «Людина», розповіла про особливості роботи благодійних фондів у військовий час та  дала рекомендації щодо взаємодії з ними.

Одним із спікерів заходу став Євген Гілін, адвокат-медиатор, громадський діяч, керівник ГО «Місто сили». Він зауважив, що дуже важливим є питання логістичної координації, налагоджена система взаємодії між усіма учасниками процесу.

Надія Слюсарчик, експерт з логістики Всеукраїнської асоціації громад,   представила проміжні результати проекту «Згуртовані громади», який за рік існування  став потужною платформою допомоги українцям. Наразі він має кілька напрямів діяльності, основний з яких – логістичний. Він охоплює майже 200  територіальних громад країни, а число людей, які отримали допомогу, наближається до одного мільйона. В рамках проекту було доставлено більше 1000 тонн вантажів із найнеобхіднішим.

Матеріали тренінгу:

prezentacziya-vag_logistyka-2-—-kopyya

© Всеукраїнська асоціація громад