Громади – ветеранам. ВАГ продовжує брати участь у стратегічних сесіях. Цього разу — Деражне, Рівненщина

by Julia

Вже п’ята громада із десяти пілотних зустріла у себе експертів Всеукраїнської асоціації громад та ГО “Простір можливостей”. Щоби через стратегічні сесії напрацювати ефективні механізми роботи з ветеранами та їхніми родинами. Цього разу стратегування відбулося у Деражненській сільській громаді на Рівненщині.

Деражненський сільський голова Олександр Лукашець — ветеран і чітко розуміє важливість розробки та впровадження інструментів з реінтеграції ветеранів/ветеранок і членів їхніх родин.

У результаті стратегічної сесії її учасники колективно визначили необхідність створення єдиної програми підтримки ветеранів на рівні громади, навчання фахівців, які будуть надавати послуги і комунікувати з ветеранами, а також відкриття ветеранського кабінету.

Такі стратегічні сесії у громадах покликані сприяти розробленню комплексних місцевих рішень для активної реінтеграції ветеранів, ветеранок, підтримки їхніх сімей, що включатимуть плани розвитку громад з урахуванням ветеранського компоненту, міські цільові програми підтримки ветеранів. Попереду — стратегування у наступних пілотних громадах, які напрацюють свої механізми роботи із ветеранами/ветранками та їхніми родинами.

Експерти ВАГ беруть участь у стратегічних сесіях ву рамках проєкту «Реінтеграція ветеранів: від дієвих рішень для громад – до ефективної національної політики», який ВАГ реалізовує у партнерстві з ГО “Простір можливостей” за підтримки Міжнародного фонду “Відродження”.

© Всеукраїнська асоціація громад