НАСІННЯ ПЕРЕМОГИ – передача насіння овочів домогосподарствам

by Непом'ящий Микола

Громади прифронтових та деокупованих областей вже розпочали передачу насіння своїм мешканцям завдяки ініціативі “НАСІННЯ ПЕРЕМОГИ”  проекту «Згуртовані_громади», який реалізує Всеукраїнська асоціація громад за підтримки Програми USAID з аграрного та сільського розвитку (АГРО). 

Зокрема, про роздачу насіння овочів та інших сільськогосподарських культур повідомляють громади Херсонщини:

  • «Дякуємо Ініціативі “Насіння перемоги” за наданні насіннєві набори жителям та вимушеним переселенцям нашої громади. “Насіння перемоги” — це про надію на завтрашній день та віру в Перемогу України!», –  у себе на Фейсбук сторінці повідомила Нововоронцовська військова адміністрація Бериславського району Херсонської області https://www.facebook.com/share/p/wgtHyrZWWt9jCn3B/?mibextid=WC7FNe .
  • “У рамках ініціативи “Насіння перемоги” передаємо жителям громади насіння овочів, яке отримано в рамках проекту “Згуртовані громади”, – інформує у себе на сторінці Новорайська військова адміністрація. https://www.facebook.com/share/p/zy2SniNcVQYzjznS/ .

Насіння овочів отримано від міжнародних насіннєвих компаній: Bayer, Gowan Seeds, Enza Zaden, Syngenta, які разом пожертвували 10 тонн насіння овочів: моркви, кабачків, дині, томатів, перцю, капусти, цибулі, огірків, цукрової кукурудзи, салатів.

Передбачається, що понад 200 000 домогосподарств з різних областей України, які безкоштовно отримають насіння, зможуть виростити для своїх потреб близько 70 000 тонн овочів та забезпечити ними свої родини. 

Вирощений урожай родини зможуть використовувати виключно для своїх потреб. Надлишки вирощеної продукції можна буде передавати особам, постраждалим від війни або у заклади освіти чи охорони здоров’я для харчування дітей та осіб пільгових категорій.

Насіння доставляється Всеукраїнською асоціацією громад через ХАБи, організовані в областях, а також адресно посилками у співпраці з Новою поштою.

Проект “Згуртовані громади” продовжує підтримувати людей, які живуть у прифронтових регіонах. Його мета – підтримка стійкості та життєздатності громад в умовах війни через своєчасну логістику товарів першої необхідності, а також ресурсів для агровиробництва.

Програма USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО)- це програма Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), що впроваджується компанією Кімонікс Інтернешнл. Мета програми: прискорення економічного розвитку сільських громад України, які потребують найбільшої підтримки, шляхом покращення управління в сільськогосподарському секторі.

 Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) є провідним агентством розвитку уряду США. USAID співпрацює з Україною з 1992 року, підтримуючи Україну в зміцненні стійкості проти російської агресії та просуванні її демократичного і економічного розвитку. Наразі є 42 програми USAID у відповідь до нагальних потреб і цілей  довгострокового розвитку України як незалежної, суверенної, демократичної та процвітаючої країни. З початку повномасштабного російського вторгнення 24 лютого 2022 року, USAID надав 24,9 мільярда доларів загальної допомоги Україні, з яких 2,8 млрд доларів гуманітарної допомоги та понад 2,3 млрд доларів допомоги для розвитку.

© Всеукраїнська асоціація громад