Головна Новини Допомога ніколи не буває зайвою, особливо напередодні Нового року і святкових днів

Допомога ніколи не буває зайвою, особливо напередодні Нового року і святкових днів

by Julia

Вимушені переселенці Нікольської громади Донецької області отримали продукти харчування  від Чернівецької міської ради. Доставила ці продовольчі товари  Всеукраїнська асоціація громад в рамках проекту “Згуртовані громади”, який реалізується за підтримки Програми USAID з аграрного та сільського розвитку (АГРО), а Нікольська селищна рада допомогла організувати їх роздачу вимушеним переселенцям зі своєї громади, які нині проживають у Києві та області, хто зараз мешкає в інших містах – отримає допомогу поштою.

Близько 600 людей отримали соняшникову олію та макаронні вироби. Загальна вага продуктової допомоги склала 8 тонн. Зокрема, майже 5 тонн макаронів. Варто зазначити, що Нікольська громада нині знаходиться під тимчасовою окупацією Росії, проте органи місцевого самоврядування, евакуювавшись у Київ, продовжують опікуватися мешканцями своєї громади, які були вимушені покинути свої домівки і роз’їхались у різні області України. Підтримка вимушених переселенців у непрості часи як ніколи актуальна і вкрай важлива. Лише разом ми зможемо вистояти і перемогти у цій складній боротьбі.

Нікольський селищний голова Василь Мітько висловив слова вдячності Чернівецькій міській раді,Програмі USAID АГРО та ВАГ за допомогу жителям його громади, адже не дивлячись на складні обставини та необхідність переселитись в інші області, вони не залишились сам на сам у біді. 

Зокрема,  у 2023 році в рамках проекту та у співпраці з ТОВ «Нова пошта» було відправлено понад 500 адресних посилок для вимушених переселенців.

Довідка: Проект «Згуртовані громади» – це проект, який виконується Всеукраїнською асоціацією громад за підтримки Програми USAID АГРО. Його мета – підтримка стійкості та життєздатності громад в умовах війни через своєчасну логістику товарів першої необхідності, а також ресурсів для агровиробництва.

Програма USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО) впроваджується компанією Кімонікс Інтернешнл. Мета програми: прискорення економічного розвитку сільських громад України, що потребують найбільшої підтримки, шляхом покращення управління в сільськогосподарському секторі. 

Читайте також