Головна Новини Стратегування по роботі з ветеранами у пілотних громадах розпочалося з Узинської громади. Наступні: Лисець і Жовква  

Стратегування по роботі з ветеранами у пілотних громадах розпочалося з Узинської громади. Наступні: Лисець і Жовква  

by Julia

Стратегічні сесії мають бути проведені у всіх 10 пілотних громадах, які були обрані спільно ВАГ та ГО «Простір можливостей». Експертка ВАГ Анжеліка Близнюк взяла участь у стратегічній сесії в Узині в рамках проєкту «Реінтеграція ветеранів: від дієвих рішень для громад – до ефективної національної політики», який асоціація реалізовує за підтримки міжнародного фонду «Відродження».

В межах реалізації проєкту відбулось підписання Меморандуму між ГО “Простір можливостей”, ВАГ та Узинською міською радою, згідно з яким планується розвивати ветеранський напрям в територіальній громаді.

Такі стратегічні сесії в громадах покликані сприяти розробленню комплексних місцевих рішень для активної реінтеграції ветеранів, ветеранок, підтримки їхніх сімей, що включатимуть плани розвитку громад з врахуванням ветеранського компоненту, міські цільові програми підтримки ветеранів тощо. 

З урахуванням стратегічних сесій буде розроблено навчальні програми та інформаційні продукти, які буде використано при реалізації проєкту «Реінтеграція ветеранів: від дієвих рішень для громад – до ефективної національної політики».

На початку 2024 року стратегічні сесії пройдуть у решті пілотних громад. Наступними вже у січні будуть – Лисецька територіальна громада Івано-Франківської області та Жовківська територіальна громада Львівської області.

Примітка: 

Про зміст роботи в пілотних громадах – див. запис брифінгу в Укрінформі.

Узинська громада Київської області в якості пілотної замінила раніше анонсовану Білоцерківську громаду.

Читайте також