Головна Новини Дніпропетровське обласне відділення ВАГ очолив Володимир Дробітько, Магдалинівський сільський голова 

Дніпропетровське обласне відділення ВАГ очолив Володимир Дробітько, Магдалинівський сільський голова 

by Julia

Рішення про обрання головою Дніпропетровського обласного відділення ВАГ Магдалинівського сільського голови Володимира Дробітька було ухвалене на зборах відділення 27 грудня 2023 року. 

У зборах взяли участь уповноважені представники більшості органів місцевого самоврядування – членів Всеукраїнської асоціації громад Дніпропетровщини.

На зборах було також обговорено роботу обласного відділення. Збори задовольнили прохання Володимира Зражевського, Межівського селищного голови про складання повноважень голови Дніпропетровського обласного відділення. Від керівництва асоціації Іван Слободяник подякував Володимиру Зражевському за роботу в якості голови відділення і висловив сподівання на продовження ефективної співпраці, оскільки В. Зражевський залишається членом Правління ВАГ. 

Володимир Зражевський, складаючи повноваження голови відділення, підтвердив свою готовність продовжувати активну фахову участь у роботі асоціації, насамперед, за напрямом просторового планування розвитку громад, яке, на його переконання, нині для громад має ключове значення.

Виконавчий директор Всеукраїнської асоціації громад Іван Слободяник озвучив пріоритети роботи ВАГ. Окрім цього, учасники зборів торкнулись в обговоренні важливих для громад проблем, таких як: порядок організації та ведення військового обліку головами громад, а також забезпечення на законодавчому рівні питань щодо облаштування укриттів у дошкільних навчальних закладах громад. Експертка ВАГ Діана Коломійцева попередньо проконсультувала учасників зборів із згаданих питань, а для більш предметного обговорення та вироблення позиції асоціації було домовлено винести їх на розгляд відповідних комітетів ВАГ.

Також учасники зборів домовилися, що наступні збори Дніпропетровського обласного відділення відбудуться в очному форматі в січні-лютому 2024 року.

Читайте також