Жителям Миколаєва доставили допомогу в рамках проєкту «Згуртовані громади»           

by Julia

Напередодні Різдва та Нового року  багатодітні родини та вимушені переселенці у Миколаєві отримали допомогу. Французька асоціація “Нарбона-Україна” передала дітям з малозабезпечених та багатодітних сімей іграшки, солодощі та одяг. Окрім того, до лікарень міста передали ліки та медичний інвентар для людей з інвалідністю.

Доставку вантажу в межах України забезпечила Всеукраїнська асоціація громад в рамках проєкту «Згуртовані громади», який реалізується за підтримки Програми USAID з аграрного та сільського розвитку «АГРО». ВАГ вже другий рік поспіль здійснює перевезення вантажів у громади, які постраждали від російської агресії. В рамках проєкту від початку війни доставлено понад 1500 тонн вантажів. Допомогу отримали більше 200 000 осіб з майже 600 територіальних громад. Донорами стали близько 80 громад та 20 організацій.

Миколаївська міська рада подякувала благодійникам та усім організаціям, які допомагають українцям у складний час, не залишаючи громадян сам на сам у біді.

“Все це призначено для лікарень, дітей, громадян, які опинились у складних життєвих умовах, та внутрішньо переміщених осіб. Дякуємо асоціації «Нарбона-Україна» та всім благодійникам, які у цей непростий час допомагають Миколаєву.”

Пише на своєму сайті Миколаївська міська рада

Друзі, не забуваємо творити добро, допомагати один одному і наближати перемогу кожен на своєму фронті. Разом ми зможемо подолати усі незгоди та відновити мир в нашій країні. 

Проект «Згуртовані громади» – це проект, який виконується Всеукраїнською асоціацією громад за підтримки Програми USAID АГРО. Його мета – підтримка стійкості та життєздатності громад в умовах війни через своєчасну логістику товарів першої необхідності, а також ресурсів для агровиробництва. 

Програма USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО) впроваджується компанією Кімонікс Інтернешнл. Мета програми: прискорення економічного розвитку сільських громад України, що потребують найбільшої підтримки, шляхом покращення управління в сільськогосподарському секторі. З 1 вересня 2022 року АГРО стала одним із імплементаторів програми AGRI за такими напрямами: надання доступу до послуг зі зберігання, сушіння та переробки продукції, допомога під час посівної, розширення доступу аграріїв до фінансування.

© Всеукраїнська асоціація громад