Ре-локація бізнесу, внутрішньо переміщені особи, впорядкування просторів та розвиток інфраструктури громад: перезавантаження роботи Комітету ВАГ з питань просторового планування та земельних відносин

by lena

За підтримки програми USAID – Агро, проекту “Згуртовані громади” та в межах відкриття Експертного простору ВАГ відбулося перезавантаження роботи Комітету ВАГ з питань просторового планування, містобудування та земельних відносин.

На засіданні учасники обговорили важливість роботи щодо колективної експертизи та формуванні на її основі обґрунтованої позиції Асоціації з ключових питань які турбують громади. А також для дискусії та допомоги державі у формуванні обґрунтованої політики у цій сфері. Також комітет обговорив низку Законів України, які запрацювали в умовах воєнного стану.

Окрему увагу звернули на законопроєкт №7636 «Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо відновлення системи оформлення прав оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення та удосконалення законодавства щодо охорони земель», щоб на рівні Асоціації сформувати спільну думку щодо зазначеного законопроекту.

Робота комітету з питань просторового планування та земельних відносин, до війни, мала успішний досвід взаємодії: учасники комітету готували і прораховували вплив нової методики розрахунку нормативно грошової оцінки для населених пунктів. Там були застосовані нові коефіцієнти для земель енергетики та земель промисловості. За результатами такого обговорення були сформовані звернення ВАГ до відповідних установ.

© Всеукраїнська асоціація громад