Ключові, проблемні, питання територіальних громад під час війни у сфері надання адміністративних та соціальних послуг: круглий стіл експертів ВАГ

by lena

21 вересня, в межах проєкту “Згуртовані громади”, за підтримки програми USAID – Агро –  представники комітету ВАГ з питань надання адміністративних та соціальних послуг провели круглий стіл за участю заступника голови правління Центру політико-правових реформ – Віктора Тимощука.

Учасники наголосили: те, з якими проблемами стикаються громади у сфері надання адміністративних та соціальних послуг під час війни – потребує ретельного вивчення та вирішення на всіх рівнях. Ретельно дослідили питання впорядкування сфери адмінпослуг на рівні територіальних громад, а також обговорили визначення потреб населення у соціальних послугах.

У круглому столі взяли участь два десятки залучених експертів.  Серед учасників круглого столу були Віктор Тимощук заступник голови правління центру політико-правових реформ а також залучені експерти Іван Дем’янчук із Закарпаття та Вячеслав Голинський з Одещини. 

Експертами були напрацьовані спільні пропозиції з розглянутих питань порядку денного, зокрема:

  • Потреба впорядкування плати за адмінпослуги і підсилення ресурсами ОМС (законопроект 4380).
  •  Обговорення проблеми раціонального розподілу повноважень у сфері соцзахисту.
  • Забезпечення доступності послуг РАЦС в укрупнених тергромадах.  

Комунікацію з учасниками круглого столу, з визначених питань, буде продовжено.

© Всеукраїнська асоціація громад