Головна Новини Ічнянська громада передала 20 тонн допомоги затопленим громадам Херсонщини

Ічнянська громада передала 20 тонн допомоги затопленим громадам Херсонщини

by [email protected]

Підставити дружнє плече допомоги надзвичайно важливо, а особливо в реаліях сьогодення. Так, Ічнянська громада Чернігівщини, яка свого часу  була звільнена з-під російської окупації, не могла залишитись осторонь біди, яка трапилась на Херсонщині після підриву Каховської ГЕС та передала  20 тонн допомоги для мешканців підтоплених територій. 

Мешканці Ічнянської громади, на чолі з  міським головою Оленою Бутурлим та старостами Припутнівського, Крупичпільського, Івангородського, Іржавецького, Рожнівського та Будянського старостинських округів долучились до збору постраждалим внаслідок екоциду.

Об’єднавшись, їм вдалось зібрати велику кількість речей першої необхідності, питної води та продуктів харчування для мешканців міста Херсон. 

Чимало мешканців громади долучились до допомоги фінансово. На зібрані кошти придбали мийки високого тиску, сокири, молотки, пилки, цвяхи, газові міні-балони.

Окремо передали потужний генератор потужністю 150 кВт до Білозерської громади. Білозерка опинилась поміж тих 80 населених пунктів Херсонщини, які постраждали через підтоплення.  Вкрай необхідна техніка  буде використовуватися як резервне джерело живлення.Доставку важливої допомоги здійснено в рамках проекту “Згуртовані громади”, який реалізує  Всеукраїнська асоціація громад за підтримки Програма USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО).

Читайте також