Фінансування, облаштування укриттів та розподіл освітньої субвенції: засідання комітету ВАГ з питань освіти

by lena

Комітет ВАГ з питань освіти поновив свою роботу в межах відкриття Експертного простору відповідно до проекту “Згуртовані громади” за підтримки програми USAID – Агро. Ключові, проблемні, питання сфери освіти обговорили учасники комітету, окремі, члени Правління ВАГ та залучені експерти. Загалом участь у засіданні комітету взяли понад три десятки  людей. Охочих висвітлити освітянські проблеми громад теж було не мало.

На цьому засіданні виокремили, зокрема, такі питання: 

  • Фінансування дошкільної освіти з державного бюджету, принаймні, в частині підготовки дітей до школи;
  • Справедливий розподіл освітньої субвенції;
  • Облаштування укриттів;
  • Проблеми освіти в територіальних громадах, які опинились на межі зіткнення;
  • Повна чи часткова фінансова автономія закладів освіти;
  • Проблеми щодо виконання вимог Постанови КМУ 590.

Ці та інші питання будуть на порядку денному не лише наступних засідань комітету з питань освіти, а й пріоритетом діяльності асоціації. 

З питанням  «Функціонування центрів професійного розвитку педагогічних працівників в умовах війни» – ознайомили учасників засідання – гість комітету ВАГ, в.о. директора ДУ «Український інститут розвитку освіти Юрій Демедюк та його співдоповідачка начальниця сектору професійного розвитку Оксана Федоренко.

Комітет продовжить свою роботу через комунікацію в робочому чаті та на онлайн засіданнях для напрацювання спільної позиції ВАГ щодо розвитку освіти в громадах.

засідання комітету у форматі відеоконференції

© Всеукраїнська асоціація громад